HTML

Iskolapélda

Ez a blog egy hírnek a médiában több verziójáról szól, nehogy tudd, mi is az igazság. Csak és kizárólag a hazai médiát veszem górcső alá. És az is előfordulhat, hogy kommentálom az eseményeket...

Friss topikok

Linkblog

Légpuskával lőtte hátba...

2009.06.03. 12:46 DocBulywood

Megint egy hihetetlen cikk került ki a webre. Nem a cikkel magával van a probléma, hanem azzal, ahogy beharangozta a cikk írója:

http://www.bama.hu/baranya/kek-hirek-bulvar/legpuskaval-lotte-hatba-a-cseresznyet-dezsmalo-tolvajt-236483

 

Nézzük azt a hibás mondatot:

Hátba lőtt egy hetvenkét éves férfi légpuskával hétfőn este Drávaiványiban egy huszonhárom éves fiatalembert, aki éppen cseresznyét lopott a lövöldöző telkéről.

Ha valaki végig tudja olvasni ezt a rettenetes hosszú mondatot, akkor a tagmondatban ez biztosan szemet szúrt: aki éppen cseresznyét lopott a lövöldöző telkéről.

Még nem láttam annyira "bátor" embert, aki egy olyan telekre merészkedett volna, ahol lövöldöztek. Talán a Robotzsaru, vagy a Terminator meg meri csinálni, hogy egy lövöldöző telkére bemerészkedik - ugyanis azt lehet leszűrni, hogy a telken lövöldözés folyt, miközben ő éhínségét csillapítván a golyózápor közöpette halált megvető bátorsággal pár szem cseresznyét szakított.

 

Úgy helyesebb lett volna a mondat, hogy "...aki éppen cseresznyét lopott az idős bácsi telkéről..."

 

Mindenesetre örvendetes, hogy a lövöldöző telkére be mert merészkedni, miközben pergőtűz volt a telken és a golyókat kerülgetve csupán egy hátba lövést szenvedett.

 

Milyen volt a cseresznye?

2 komment

Címkék: cseresznye légpuska lövés dézsma

A bejegyzés trackback címe:

https://felreinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr311161044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.18. 10:52:41

Hát szerintem amit te mondasz, az is kicsit sarkít, de amit ők írnak, az is:)
Magyarországon nincs korrekt tájékoztatás. Ráadásul ebben a cikkben nem is az idős ember a lényeg, hanem, hogy valaki 23 évesen cseresznyét lop. Ma a rák ez?! Hol élnek emberek? Én utoljára 12 évesen cseresznyéztem a saját kertünkön kívül, de az sem más kertje volt, hanem közterület. Egyébként egy 23 éves ember miért nem dolgozik, vagy ül az egyetemi padokban?

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.09.18. 14:38:02

Mondjuk ha megnéznéd a cikk url-ét, látnád, hogy ott eléggé a te szád íze szerint van leírva a dolog. De mindegy, még ha nem is így lenne, akkor is.

Bele van írva a mondatba, hogy lopta azt a cseresznyét, az, hogy neked ez egy túl hosszú mondat, az meg hadd ne legyen már a cikkíró hibája.
süti beállítások módosítása