HTML

Iskolapélda

Ez a blog egy hírnek a médiában több verziójáról szól, nehogy tudd, mi is az igazság. Csak és kizárólag a hazai médiát veszem górcső alá. És az is előfordulhat, hogy kommentálom az eseményeket...

Friss topikok

Linkblog

Légpuskával lőtte hátba...

2009.06.03. 12:46 DocBulywood

Megint egy hihetetlen cikk került ki a webre. Nem a cikkel magával van a probléma, hanem azzal, ahogy beharangozta a cikk írója:

http://www.bama.hu/baranya/kek-hirek-bulvar/legpuskaval-lotte-hatba-a-cseresznyet-dezsmalo-tolvajt-236483

 

Nézzük azt a hibás mondatot:

Hátba lőtt egy hetvenkét éves férfi légpuskával hétfőn este Drávaiványiban egy huszonhárom éves fiatalembert, aki éppen cseresznyét lopott a lövöldöző telkéről.

Ha valaki végig tudja olvasni ezt a rettenetes hosszú mondatot, akkor a tagmondatban ez biztosan szemet szúrt: aki éppen cseresznyét lopott a lövöldöző telkéről.

Még nem láttam annyira "bátor" embert, aki egy olyan telekre merészkedett volna, ahol lövöldöztek. Talán a Robotzsaru, vagy a Terminator meg meri csinálni, hogy egy lövöldöző telkére bemerészkedik - ugyanis azt lehet leszűrni, hogy a telken lövöldözés folyt, miközben ő éhínségét csillapítván a golyózápor közöpette halált megvető bátorsággal pár szem cseresznyét szakított.

 

Úgy helyesebb lett volna a mondat, hogy "...aki éppen cseresznyét lopott az idős bácsi telkéről..."

 

Mindenesetre örvendetes, hogy a lövöldöző telkére be mert merészkedni, miközben pergőtűz volt a telken és a golyókat kerülgetve csupán egy hátba lövést szenvedett.

 

Milyen volt a cseresznye?

2 komment

Címkék: cseresznye légpuska lövés dézsma

Vizsgálat indult egy végzetes mentősbaki miatt

2009.05.13. 18:17 DocBulywood

Nem nevetni, inkább sírni való az eset, ami történt. Sajnálatos, hogy a XXI. században hazánkban még mindig nincs meg egy alapvető dolog a mentősöknél. Ez pedig egy egyszerű kis berendezés, ami lehet, hogy megvan már nekik, de személyiségi jogi baromkodások miatt valószínűleg nem használják teljesen.

Mielőtt tovább szőném a gondolatot, tessék index.hu/bulvar/2009/05/13/vizsgalat_indult_egy_vegzetes_mentosbaki_miatt/ címre kattintani.

Amit egyszerűen nem tudok felfogni: pl terrorfenyegetéssel el lehet intézni, hogy két perc alatt megmondják, honnan telefonált az ürge. Viszont a mentőknél meg nem lehet azonosítani, hogy melyik mobiltelefonról hívtak és az most kb merre jár.

Ugyanis, ha elolvastad a cikket, akkor a Napnál is világosabb: aki felhívja a mentőszolgálat diszpécser központját a mobiljáról/vezetékes telefonjáról, akkor tudni kéne az ott szolgálatot teljesítő kollégának, hogy ki, milyen számról hívott és hogy az a telefonszám kb merre van.

Így ez a szomorú és tragikomikus eset nem fordulhatna elő, de mivel hazánkban sajnos ezt SEM lehet, várható, hogy nem ez lesz az első és utolsó téves eset.

Szólj hozzá!

Címkék: mentők telefon tragédia

Kislányokat erőszakolt meg a csabacsűdi férfi

2009.03.17. 14:49 DocBulywood

Rettenetes bűncselekménynek tartom, aki kislányokkal éli ki állati ösztöneit. Lehet, hogy a felesége olyan ronda, hogy a pasasnak már nem áll fel - vagy a nőnek foghíjas a mosolya és gusztustalanok a megmaradt fogai, így nem szeretné a lompost megjáratni benne... Ki tudja?

 

Viszont a bűncselekmény bevezetése megér egy misét:

Csabacsűd - Nyolc év hat hónap börtönre ítélték azt a 66 éves csabacsűdi férfit, aki 2001 és 2008 között több alkalommal is megerőszakolt két 13 éves kislányt.

www.delmagyar.hu/alfold/kislanyokat_eroszakolt_meg_a_csabacsudi_ferfi/2091586/

(Ha valakit érdekel a forrásom.)

Borzasztó, amin a kislányok keresztül mentek, ez nem vitás. Az ilyen pedofil állatokat kasztrálni kéne - és még finom is voltam -, hogy soha, de soha többet ne követhessenek el ilyen cselekményt.

Visszatérve a kiemelésre: hogy lehetséges, hogy 2001 és 2008 között a kislányok fejenként folyamatosan 13 évesek voltak? Na ugye... Tehát 2001-ben 13, 2002-ben 14, 2003-ban 15, ... 2008-ban már fejenkét 20 évesek voltak.  Akkor hogy tudta mondjuk 2007-ben az akkor már 19 éves lányokat úgy megerőszakolni, hogy azok 13 évesek voltak?

Sehogy. Baromság a bevezető szöveg...

Szólj hozzá!

Tudta is, meg nem is... felháborodik is, meg ...

2009.02.20. 07:43 DocBulywood

Szép az élet. Közhely, de a közhelyeket szeretjük, mert takargatják a csúnya és rossz dolgokat előlünk.

Rossz dolog a kölcsön, pláne, ha azonnal kell és ugye ami gyorsan kell, arra égbe kiáltó lesz a THM - fordítás talán nem szükségeltetik. Kovács úrnak nem várt számlája érkezett, mert ugye ő egy felelős családfő, aki évek óta ugyan azt a 8-10 csekket fizeti be a postán, vagy a netbankján keresztül.

És mit ad Isten, nem várt csekk jön. Ki hitte volna, hogy a következő hónapban is fizetni kell a víz-/villany-/csatornadíjat és még ki tudja mi mindent.

Kovács úr megszorul, mint az olajozás nélküli dugattyú a motorban és a Providentért kiált. Kisvártatva egy csillogó fogsorú és bájos mosolyú hölgyike csenget nála - épp az előbb tette le a telefont... Hiába, ez a villámhitel. El sem köszönsz, már hozzák a pénzt.

Kovács úrnak bizonyára megvan a 8 általánosa/szakimukija/szakközepe/főiskolája/egyeteme/stb., tehát bizonyára tud olvasni. Más kérdés, hogy a betűk tömkelegéből kirajzolódó szavak megértése egy picivel nehezebben megy - de hát valahogy elvégezte a 8 általánost/a szakimukit/szakközepet/...

Megrészegíti a készpénz látványa és boldogan, fülig érő vigyorral már írja is alá a 86 oldalas szerződést, melyben a fejléc kivételével minden 8-as betűmérettel van szedve és vastagon teleírva.

Valahol a betűtenger közepén, nem feltűnő helyen benne vannak a feltételek. Persze ezt nincs idő kibogarászni, meg ugye egy lupéra is szükség lenne, mert az ilyen apróbetűs förmedvényeket nincs az az ember, aki el tudná olvasni.

De itt a pénz, mert a nem várt csekk befizetési határideje hipp-hopp máris itt van. Ha nem fizet, jönnek a felszólítások, a behajtók, végrehajtók,a rendőrök, az ÁVÓ-sok, a kommandósok és Kovács urat kipenderítik otthonából.

Telik-múlik az idő, Kovács úr ledöbben: jóval többe került ez a hitel, mint a nem várt számlán szereplő összeg. Az még hagyján, hogy hetente egy kisnyugdíjas nyugdíjával felérő összeget kell visszafizetnie, de már ez is eléggé megterheli a családi költségvetést - arról nem is szólva, hogy a csekkről 10 hónap múlva kiderül, tévesen ment ki hozzá. Na, mindegy.

 

Mivel a fizetés nehézségekbe ütközik, kiderül, hogy behajtókat küldenek Kovács úr nyakára. És az még megdöbbentőbb, hogy a behajtók főállásban rendőrök. Hoppá! Úgy tűnik, a mundér nem fizet eleget - és tegyük gyorsan hozzá, hogy VALÓBAN nincsenek megfizetve a fakabátok... de nincsenek megfizetve a tűzoltók sem.

 

Ami a legborzasztóbb az egészben az ez:

www.zoom.hu/belfold/rendorok-is-dolgoztak-a-providentnek-40309.html

Idézek:

"A faluvezető azt nehezményezte, hogy információi szerint négy vagy öt dél-baranyai rendőr a Porvident ügynökeként pénzkihelyezéssel és -behajtással foglalkozik."

Ez még hagyján, de:

"Dakos József egyetértett Mali Zoltánnal és maga is nonszensznek tartja, hogy rendőrök másodállásban pénzbehajtással foglalkozzanak.

A főkapitány a lapnak ezt mondta: tavaly ősszel tudta meg, hogy a rendőrök közül többen is a Providentnek dolgoznak. Ehhez valamennyi egyenruhás engedélyt kapott parancsnokától – tette hozzá.

Dakos József idén januárban tiltotta meg rendőreinek, hogy másodállásban a Providentnél dolgozzanak. A főkapitány most vizsgálatot indít annak érdekében, hogy ellenőrizzék: a rendőrök valóban felhagytak-e az ügynöki munkával."

Tehát Dakos úr fő-fővezír NEM tudta, hogy az eggyel alacsonyabb rangú beosztottjai saját beosztottjainak megengedték, hogy "uzsoráskodjanak". Nem, nem tudta. Úgy látszik, bemegy a munkahelyére és soha senkivel sem találkozik; nem hallgat ki folyosói pletykákat, véletlenül nem talál meg iratokat, tévedésből nem kap a mailbox-ába oda nem illő e-mail-t.

Ő semmiről sem tud, aztán valahogy mégis és egyből megtilt, de úgy látszik, a porontyok magasról tesznek rá. Továbbra is "uzsorásokdnak" a fiúk...

 

Hogy, hogy nem ez "kiderült" és most már szemöldökét és homlokát összeráncolva az asztalra csapott jobb kezével, majd kiadta az ukázt: MEGTILTOM.

De erre nem halgatnak a beoszottak. Ő ezt nem tudja, nem tudta - érdekes, hogy nem volt belső besúgója, de csak neki. Ki hitte volna, hogy a pórnép között ilyen összetartás van, de aztán mégsem, mert a fülébe jutott a hír, hogy egyesek mégis foglalkoznak az "uzsorásokdással" továbbra is.

Most már vizsgálni kell... pontosabban kellene. Vagy nem? Nem is kellene, ha nem derült volna ki. Persze belső vizsgálat lesz, melyben kiderül, hogy Rózsi néni, a kapitányság köztisztasági felelőse felel az egész balhéért. Így Rózsi nénit kényszernyugdíjazzák és borús arccal megválnak tőle.

 

Ettől függetlenül a szar ott fog maradni, ahol eddig is maradt. Mert ahol Rózsi néni takarított, ott még emberi körülmények voltak, de mostanra már ezek a körülmények is megváltoztak. Azaz nem változtak meg, mert senki sem felel semmiért.

... és Kovács úr továbbra is fizet, vagy várja a behajtókat, végrehajtókat, a rendőröket, a...

Szólj hozzá!

Lemondott a Kopint-Datorg vezérigazgatója

2009.02.11. 08:04 DocBulywood

Bizonyára senki sem lepődik meg a lemondáson, de az index-es cikk annál érdekesebb:

index.hu/tech/net/2009/02/10/lemondott_a_kopint-datorg_vezerigazgatoja/

 

Ami a cikkben a legérdekesebb rész, azokat kiemeltem:

 

Dedinszky elmondta, hogy január 20-án észlelte az üzemeltető, hogy túlterheltség miatt lelassult az Ügyfélkapu rendszere, ezért alkalmazásmódosítást készítettek, aminek hatására gyorsabbá vált a hálózat. Ezt a módosítást a tesztelések után február 7-én reggel nyolc órakor indították el élesben. Ezután sorra érkeztek a hibabejelentések a felhasználóktól, hogy a belépett ügyfelek mások adatait látták. A hibát az üzemeltető és a működtető ügyeletese is látta, ezért kora délután újraindították az internetszervereket és a hibajelentések délután három óra után megszűntek.

Dedinszky Ferenc hangsúlyozta, a hiba oka egyértelműen az alkalmazásmódosítás, azonban annak üzembe helyezése során sorozatos eljárási hibák történtek, az üzemeltetők megsértették a tesztelési és a változáskezelési szabályzatot.

A cikk alapján az alábbiak nagyon érdekesek:

- azért lassult le az ügyfélkapu rendszere, mert hálózati túlterheltség alakult ki - tehát a megelőző időszakban nem volt hálózati túlterheltség? Ezek szerint nem. Bár az lehet, hogy viszonylag lassan lehetett belépni, de arról nincs tudomásunk, hogy ezrével reklamáltak volna miatta. Egyébként meg a lassulás napján mennyivel többen jelentkeztek be, mint az előtte lévő napon? Vagy előtte mondjuk egy hónapra visszamenőleg? Arról van valamilyen adat?

 

- aztán alkalmazásmódosítást eszközöltek - tehát vagy valami generált nagy hálózati forgalmat, vagy... ? -, minek hatására a tesztrendszer szárnyalni kezdett. Ollé! Akkor máris kitesszük élesbe! Bizonyára az eddigi frissítéseket is így hajtották végre, ezért nem volt probléma. Szerintem meg úgy kellett volna csinálni - és kéne! -, hogy az ügyfélkapu bejelentkező képernyőjére ki kellene tenni egy rövid tájékoztatást, hogy előre láthatólag kb egy órát nem fognak tudni belépni frissítés miatt. Kirakják a frissítést és ők maguk belépegetnek, kipróbálják, hogy jó-e a frissítés. Ha igen, akkor...

 

- aztán reggel 8-kor élesben indították a mókát, mire elárasztották őket a telefonok, majd délután 3 óra felé az internet szervereket(???) újraindították. Erre mit ad Isten, az eddig hibásan futó alkalmazások meggyógyultak és mindenki azt látta, amit szerett volna.

 

- vajon mit csináltak reggel 8 és kora délután között az ügyeletesek? Kit értesítettek, amikor kiderült, hogy senki sem azt látja, amit szeretne? Miért nem állították le azonnal a szolgáltatást? Mit csináltak cirka 6-7 órán keresztül?

 

Számtalan kérdést lehetne még feltenni, de ne feszegessük a témát. Tiszta szerencse, hogy most már be lehet végre adni a bevallásokat elektronikus módon, nem kell papírokra nyomtatni, postára sietni és úgy feladni.

2 komment

Címkék: apeh ügyfélkapu

Kilencéves kislányt erőszakoltak meg osztálytársai Szegeden

2009.01.27. 14:58 DocBulywood

Ez a hír:

index.hu/politika/bulvar/szegdi0124/

Ez a hír nem is lenne annyira érdekes - azon kívül, hogy van, amit nem lehet elég korán kezdeni, de nem ezt, ugyebár -, hacsak az az egy dolog nem, ami kimaradt belőle.

Nevezetesen volt-e erőszak, vagy sem? Pontosan milyen erőszak is volt? Mert ugye az erőszak nem egyenlő a nemi erőszakkal, habár ezt sugalja a cikk.

Lehet, hogy csak elcsattant egy-két pofon, vagy lökdösték a büdös kölkök szegény kislányt? Nem tudjuk, nem tudhatjuk, mert a cikkből semmi sem derül ki.

 

Egyébként annyi esze sem volt sem a szülőknek/rendőröknek, hogy ha VALÓBAN történt NEMI erőszak, akkor egy nőgyógyásszal kivizsgáltassák, hogy szűz-e még a kilencéves kislány vagy sem.

Megint egy érdekes hírrel gazdagodtunk.

 

Aztán persze később kiderült, hogy a vehemens fiatal csődörök csak imitálták a nemi erőszakot, szóval nem kell aggódnia annak, aki néhány év múlva szeretné elvenni a hölgyike kincsét.

1 komment

12 év után találtak rá az erdőben

2009.01.21. 10:18 DocBulywood

Érdekes cikk jelent meg a Stop.hu oldalán, tessék fogyasztani:

www.stop.hu/articles/article.php

 

A cikkből kiderül, hogy egy 12 évvel ezelőtt eltűnt nőt talált meg véletlenül valaki egy svájci erdőrészen. A lényeg, hogy a hölgy nem teljesen bomlott elméjű, lehet vele beszélgetni, viszont nem akar visszatérni a családjához, mert "küldetése van".

Aztán feltűnik egy érdekes mondat a cikkben:

"Az erdőrészből ugyanakkor mennie kell, mert magánterület, a bolligeni polgári közösségé, amelynek tagjai nem akarják, hogy maradjon. A szociális segélyezésért felelős területi illetékes azt mondta, hogy gondoskodni fognak az asszony megfelelő elhelyezéséről."

Nem értem, miért kellene őt elhelyezni bárhol is? 12 évig a kutyának sem hiányzott, nem volt beteg, nem élősködött segély címén a svájci szociális hálón. El tudta magát látni 12 éven keresztül

Namost megtalálták egy magánerdőben, erre kiderül, hogy az erdő tulajai nem szeretnék, ha maradna. De miért? Netán erdőirtást végzett? Kárt okozott valakinek? Mégis, mit tett, hogy neki onnan mennie kell? Miért nem interjúvolták meg a tulajdonosok képviselőét, mégis miért bántja a szépérzékét a városban, ahol ő él, hogy valahol a rengetegben, amit nem lát, egy másik ember talán boldog tudatlanságban 12 éve önellátóan él?

Miért kéne visszavinni az emberek közé? 12 évig egy fillérjébe nem került senkinek, hogy ő ott él - jó, keresték, de nem találták, de nem 12 éven keresztül, ugyebár -, most meg koloncot vennének a nyakukba? Miért?

Szólj hozzá!

Rendőrt rugdosott, hogy kitoloncolják

2009.01.21. 07:43 DocBulywood

Ezt a cikket az index-en olvastam. Tessék, a cikk:

index.hu/politika/kulhirek/374456/

Végig olvastad? Tehát a cím szerint Rendőrt rugdosott.., majd kisvártatva már nem rendőrt, hanem:

"Honvágyában rendőrAUTÓT rugdalt meg egy guatemalai férfi az Egyesült Államokban..."

Aztán a cikk végi mondat:

"Erre kezdte rugdalni a rendőrAUTÓ egyik ajtaját."

 

A cikk vagy figyelmfelkeltés miatt kapta a Rendőrt rugdosott... címet, vagy el sem olvassa a felelős szerkesztő, vagy ki, hogy mi is kerül ki a saját hírportáljára.

Mert ugye nem mindegy, hogy Rendőrt, vagy rendőrAUTÓT rugdosott meg ez a pasas. Hiszen ha élő rendőrnek megy, bizonyára a kollégái nem nézik jó szemmel és gumibotta/sokkolóval/gázsprével esnek neki a renittenskedő emberkének.

Hát, az index hitelessége is annyi, mint a nagyvezéré.

1 komment

Halálra gázolt egy férfit a szerelőműhelyben elinduló busz

2009.01.20. 12:50 DocBulywood

A hírt itt olvastam:

www.mr1-kossuth.hu/index.php

Lássuk a hírt magát, mert az okozatot tudjuk, de az okot...:

Egy férfi meghalt, egy pedig súlyosan megsérült, amikor szerelés közben elindult egy autóbusz hétfő délelőtt Szombathelyen a Vasi Volán Zrt. telephelyén - közölte a rendőrség az MTI-vel. Az autóbusz eddig ismeretlen okból indult meg a szerelőakna felett, miközben lent egy szerelő dolgozott. A férfit a jármű elgázolta, a szerelő a helyszínen életét veszítette. A balesetben egy másik ember is súlyosan megsérült. (MTI)

 

Mit tudtunk meg? Hogy egy szerelő az életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült, mert az autóbusz, amit szereltek, elindult.

 

Röviden összefoglaltam, amit kb 3x annyi sorban elmondtak. Nem lehet senkinek sem hiányérzete, tekintve, hogy nem vettem el a hírből semmit - ha valakinek mégis hiányozna a hely, az szerintem lényegtelen, mert a lényeget nem tudjuk.

- mit jelent, hogy súlyosan megsérült?

- milye is sérült? Hol sérült meg?

- aki az életét vesztette hol tartózkodott? A fején/mellkasán/stb testrészén gurult át a busz, vagy a falhoz nyomta a szerencsétlenül járt embert?

- mi az, hogy elindult az autóbusz? Beindította valaki, fokozatba tette és ráengedte a kuplungot?

- vagy lejtőn(!) állt(?) és a behúzott kézi féket kiengedte valaki?

- nem volt kiékelve? Vagy valaki szándékosan nem ékelte ki/kihúzta az ékeket és elindította a buszt?

- benne volt a slusszkulcs, ami "magától" izzításra, majd indításra fordult?

- és ha fokozatban volt a váltó, akkor átforgatta a motor és így gázolta halálra a szerelőt?

- be volt húzva a kézi fék?

 

Számtalan fontos részlet, de nem, ezeket NEM tudjuk. Megint "hírt" közöltek, ami SEMMIT sem mondott. Valaki meghalt... És? De mi volt az oka?

2 komment

Flórián téri bankrablás

2009.01.15. 07:36 DocBulywood

Bizonyára mindenki hallott/olvasott erről a bűncselekményről, melyet a média többféle verzióban tárt a "közönség" elé. A cselekmény megvalósulásának részletei most mellékesek, két apróságot emelnék ki az egészből.

Az egyik, hogy ahány hiradót néztem, annyi különböző, eltulajdonított összeget mondtak. Volt 3, 4, 4.5 millió Ft-ot vitt el az úr, akiről ugyan készült felvétel, de szokáshoz híven 10x10 pixelből nem lehet beazonosítani, hogy ki volt az...

Az ilyen "minőségű" képek alapján többezer embert elő lehetne állítani; hiszen nagy divat a pinaszőr a száj körül mostanában. Így bármerre jössz-mész naponta legalább 10 ilyen embert láthatsz.

Na, mindegy, menjünk tovább! Egy idősebb úrrak lészült 30 másodperces(!) snitt alapján az is kiderült, hogy - nem egészen szó szerint idézem, de a lényeg ez:

- A feleségem éppen kilépett a liftajtón, amikor ez betörte a bejárati ajtót, majd átrohanva előtte, a hátsó ajtó felé rohant. Azt is betörte és kiszaladt... arra, hátra...!

Erre mit csinálnak a rend éber őrei? Nem ők, hanem a parancsnokuk? Kizavarják az üdvhadsereget - megjegyzem, drága pénzért, a mi adónkból! -, órákig szopatják a hidegben a lakókat és egyenként átfésülik a lakásokat. Nem tudom, ez pontosan mennyi időbe telhetett, de a bankrabló úr valószínűleg már árkon-bokron túl járhatott, ők meg ott keresték a lakótelepen.

Az is megfordult a fejemben - akkor még nem láttam az idős úr snittjét -, hogy abban a tömbben lakik a bankrabló. Egyszerűen hazaszaladt, valahogy megszabadult a ruháitól, lezuhanyozott és lefeküdt aludni. Mire kijöttek a rend éber őrei, őt is kizavarták a lakása elé, közben meg bent keresték a "tettest".

Ehhez csak gratulálni lehet(ne)...

Szólj hozzá!