HTML

Iskolapélda

Ez a blog egy hírnek a médiában több verziójáról szól, nehogy tudd, mi is az igazság. Csak és kizárólag a hazai médiát veszem górcső alá. És az is előfordulhat, hogy kommentálom az eseményeket...

Friss topikok

Linkblog

Tudta is, meg nem is... felháborodik is, meg ...

2009.02.20. 07:43 DocBulywood

Szép az élet. Közhely, de a közhelyeket szeretjük, mert takargatják a csúnya és rossz dolgokat előlünk.

Rossz dolog a kölcsön, pláne, ha azonnal kell és ugye ami gyorsan kell, arra égbe kiáltó lesz a THM - fordítás talán nem szükségeltetik. Kovács úrnak nem várt számlája érkezett, mert ugye ő egy felelős családfő, aki évek óta ugyan azt a 8-10 csekket fizeti be a postán, vagy a netbankján keresztül.

És mit ad Isten, nem várt csekk jön. Ki hitte volna, hogy a következő hónapban is fizetni kell a víz-/villany-/csatornadíjat és még ki tudja mi mindent.

Kovács úr megszorul, mint az olajozás nélküli dugattyú a motorban és a Providentért kiált. Kisvártatva egy csillogó fogsorú és bájos mosolyú hölgyike csenget nála - épp az előbb tette le a telefont... Hiába, ez a villámhitel. El sem köszönsz, már hozzák a pénzt.

Kovács úrnak bizonyára megvan a 8 általánosa/szakimukija/szakközepe/főiskolája/egyeteme/stb., tehát bizonyára tud olvasni. Más kérdés, hogy a betűk tömkelegéből kirajzolódó szavak megértése egy picivel nehezebben megy - de hát valahogy elvégezte a 8 általánost/a szakimukit/szakközepet/...

Megrészegíti a készpénz látványa és boldogan, fülig érő vigyorral már írja is alá a 86 oldalas szerződést, melyben a fejléc kivételével minden 8-as betűmérettel van szedve és vastagon teleírva.

Valahol a betűtenger közepén, nem feltűnő helyen benne vannak a feltételek. Persze ezt nincs idő kibogarászni, meg ugye egy lupéra is szükség lenne, mert az ilyen apróbetűs förmedvényeket nincs az az ember, aki el tudná olvasni.

De itt a pénz, mert a nem várt csekk befizetési határideje hipp-hopp máris itt van. Ha nem fizet, jönnek a felszólítások, a behajtók, végrehajtók,a rendőrök, az ÁVÓ-sok, a kommandósok és Kovács urat kipenderítik otthonából.

Telik-múlik az idő, Kovács úr ledöbben: jóval többe került ez a hitel, mint a nem várt számlán szereplő összeg. Az még hagyján, hogy hetente egy kisnyugdíjas nyugdíjával felérő összeget kell visszafizetnie, de már ez is eléggé megterheli a családi költségvetést - arról nem is szólva, hogy a csekkről 10 hónap múlva kiderül, tévesen ment ki hozzá. Na, mindegy.

 

Mivel a fizetés nehézségekbe ütközik, kiderül, hogy behajtókat küldenek Kovács úr nyakára. És az még megdöbbentőbb, hogy a behajtók főállásban rendőrök. Hoppá! Úgy tűnik, a mundér nem fizet eleget - és tegyük gyorsan hozzá, hogy VALÓBAN nincsenek megfizetve a fakabátok... de nincsenek megfizetve a tűzoltók sem.

 

Ami a legborzasztóbb az egészben az ez:

www.zoom.hu/belfold/rendorok-is-dolgoztak-a-providentnek-40309.html

Idézek:

"A faluvezető azt nehezményezte, hogy információi szerint négy vagy öt dél-baranyai rendőr a Porvident ügynökeként pénzkihelyezéssel és -behajtással foglalkozik."

Ez még hagyján, de:

"Dakos József egyetértett Mali Zoltánnal és maga is nonszensznek tartja, hogy rendőrök másodállásban pénzbehajtással foglalkozzanak.

A főkapitány a lapnak ezt mondta: tavaly ősszel tudta meg, hogy a rendőrök közül többen is a Providentnek dolgoznak. Ehhez valamennyi egyenruhás engedélyt kapott parancsnokától – tette hozzá.

Dakos József idén januárban tiltotta meg rendőreinek, hogy másodállásban a Providentnél dolgozzanak. A főkapitány most vizsgálatot indít annak érdekében, hogy ellenőrizzék: a rendőrök valóban felhagytak-e az ügynöki munkával."

Tehát Dakos úr fő-fővezír NEM tudta, hogy az eggyel alacsonyabb rangú beosztottjai saját beosztottjainak megengedték, hogy "uzsoráskodjanak". Nem, nem tudta. Úgy látszik, bemegy a munkahelyére és soha senkivel sem találkozik; nem hallgat ki folyosói pletykákat, véletlenül nem talál meg iratokat, tévedésből nem kap a mailbox-ába oda nem illő e-mail-t.

Ő semmiről sem tud, aztán valahogy mégis és egyből megtilt, de úgy látszik, a porontyok magasról tesznek rá. Továbbra is "uzsorásokdnak" a fiúk...

 

Hogy, hogy nem ez "kiderült" és most már szemöldökét és homlokát összeráncolva az asztalra csapott jobb kezével, majd kiadta az ukázt: MEGTILTOM.

De erre nem halgatnak a beoszottak. Ő ezt nem tudja, nem tudta - érdekes, hogy nem volt belső besúgója, de csak neki. Ki hitte volna, hogy a pórnép között ilyen összetartás van, de aztán mégsem, mert a fülébe jutott a hír, hogy egyesek mégis foglalkoznak az "uzsorásokdással" továbbra is.

Most már vizsgálni kell... pontosabban kellene. Vagy nem? Nem is kellene, ha nem derült volna ki. Persze belső vizsgálat lesz, melyben kiderül, hogy Rózsi néni, a kapitányság köztisztasági felelőse felel az egész balhéért. Így Rózsi nénit kényszernyugdíjazzák és borús arccal megválnak tőle.

 

Ettől függetlenül a szar ott fog maradni, ahol eddig is maradt. Mert ahol Rózsi néni takarított, ott még emberi körülmények voltak, de mostanra már ezek a körülmények is megváltoztak. Azaz nem változtak meg, mert senki sem felel semmiért.

... és Kovács úr továbbra is fizet, vagy várja a behajtókat, végrehajtókat, a rendőröket, a...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felreinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr22954142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása