HTML

Iskolapélda

Ez a blog egy hírnek a médiában több verziójáról szól, nehogy tudd, mi is az igazság. Csak és kizárólag a hazai médiát veszem górcső alá. És az is előfordulhat, hogy kommentálom az eseményeket...

Friss topikok

Linkblog

Halálra gázolt egy férfit a szerelőműhelyben elinduló busz

2009.01.20. 12:50 DocBulywood

A hírt itt olvastam:

www.mr1-kossuth.hu/index.php

Lássuk a hírt magát, mert az okozatot tudjuk, de az okot...:

Egy férfi meghalt, egy pedig súlyosan megsérült, amikor szerelés közben elindult egy autóbusz hétfő délelőtt Szombathelyen a Vasi Volán Zrt. telephelyén - közölte a rendőrség az MTI-vel. Az autóbusz eddig ismeretlen okból indult meg a szerelőakna felett, miközben lent egy szerelő dolgozott. A férfit a jármű elgázolta, a szerelő a helyszínen életét veszítette. A balesetben egy másik ember is súlyosan megsérült. (MTI)

 

Mit tudtunk meg? Hogy egy szerelő az életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült, mert az autóbusz, amit szereltek, elindult.

 

Röviden összefoglaltam, amit kb 3x annyi sorban elmondtak. Nem lehet senkinek sem hiányérzete, tekintve, hogy nem vettem el a hírből semmit - ha valakinek mégis hiányozna a hely, az szerintem lényegtelen, mert a lényeget nem tudjuk.

- mit jelent, hogy súlyosan megsérült?

- milye is sérült? Hol sérült meg?

- aki az életét vesztette hol tartózkodott? A fején/mellkasán/stb testrészén gurult át a busz, vagy a falhoz nyomta a szerencsétlenül járt embert?

- mi az, hogy elindult az autóbusz? Beindította valaki, fokozatba tette és ráengedte a kuplungot?

- vagy lejtőn(!) állt(?) és a behúzott kézi féket kiengedte valaki?

- nem volt kiékelve? Vagy valaki szándékosan nem ékelte ki/kihúzta az ékeket és elindította a buszt?

- benne volt a slusszkulcs, ami "magától" izzításra, majd indításra fordult?

- és ha fokozatban volt a váltó, akkor átforgatta a motor és így gázolta halálra a szerelőt?

- be volt húzva a kézi fék?

 

Számtalan fontos részlet, de nem, ezeket NEM tudjuk. Megint "hírt" közöltek, ami SEMMIT sem mondott. Valaki meghalt... És? De mi volt az oka?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://felreinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr29890728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.04.14. 04:17:16

hogy tud valakit a szerelőaknában elgázolni egy busz. MAXIMUM féloldallal "bedőlhet", de akkor sem elgázolja, hanem agyonüti

bencebokor 2009.09.11. 17:29:01

eleve azért van az akna, hogy ne a jármü szintjén legyen, ergo kényelmesebb, nagyobb mozgástér stb... hogy jutott be a busz az aknába?
süti beállítások módosítása