HTML

Iskolapélda

Ez a blog egy hírnek a médiában több verziójáról szól, nehogy tudd, mi is az igazság. Csak és kizárólag a hazai médiát veszem górcső alá. És az is előfordulhat, hogy kommentálom az eseményeket...

Friss topikok

Linkblog

Flórián téri bankrablás

2009.01.15. 07:36 DocBulywood

Bizonyára mindenki hallott/olvasott erről a bűncselekményről, melyet a média többféle verzióban tárt a "közönség" elé. A cselekmény megvalósulásának részletei most mellékesek, két apróságot emelnék ki az egészből.

Az egyik, hogy ahány hiradót néztem, annyi különböző, eltulajdonított összeget mondtak. Volt 3, 4, 4.5 millió Ft-ot vitt el az úr, akiről ugyan készült felvétel, de szokáshoz híven 10x10 pixelből nem lehet beazonosítani, hogy ki volt az...

Az ilyen "minőségű" képek alapján többezer embert elő lehetne állítani; hiszen nagy divat a pinaszőr a száj körül mostanában. Így bármerre jössz-mész naponta legalább 10 ilyen embert láthatsz.

Na, mindegy, menjünk tovább! Egy idősebb úrrak lészült 30 másodperces(!) snitt alapján az is kiderült, hogy - nem egészen szó szerint idézem, de a lényeg ez:

- A feleségem éppen kilépett a liftajtón, amikor ez betörte a bejárati ajtót, majd átrohanva előtte, a hátsó ajtó felé rohant. Azt is betörte és kiszaladt... arra, hátra...!

Erre mit csinálnak a rend éber őrei? Nem ők, hanem a parancsnokuk? Kizavarják az üdvhadsereget - megjegyzem, drága pénzért, a mi adónkból! -, órákig szopatják a hidegben a lakókat és egyenként átfésülik a lakásokat. Nem tudom, ez pontosan mennyi időbe telhetett, de a bankrabló úr valószínűleg már árkon-bokron túl járhatott, ők meg ott keresték a lakótelepen.

Az is megfordult a fejemben - akkor még nem láttam az idős úr snittjét -, hogy abban a tömbben lakik a bankrabló. Egyszerűen hazaszaladt, valahogy megszabadult a ruháitól, lezuhanyozott és lefeküdt aludni. Mire kijöttek a rend éber őrei, őt is kizavarták a lakása elé, közben meg bent keresték a "tettest".

Ehhez csak gratulálni lehet(ne)...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felreinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr17878909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása